Udruga vinara i maslinara "Rukatac i Piculja" Lastovo

Aktivnost na projektu “Maslinovo ulje otoka Lastova”

Upravno vijeće JU PARKA PRIRODE “LASTOVSKO OTOČJE” na svojoj sjednici odobrilo financiranje I FAZE PROJEKTA, naše Udruge, “MASLINOVO ULJE OTOKA LASTOVA” u ukupnom iznosu od 32.500,00 kn. Iznosi će se uplaćivati na žiro račun Udruge u dijelovima, a pravdati će se izvršenim računima o plaćenim uslugama.

Predviđene projektne radnje: 1. EDUKACIJA poljoprivrednika maslinara od strane Voditelja projekta prof. dr.sc. Đania Benčića. Predviđeno savjetovanje u 3 turusa od po 2 radna dana, teoretski dio i praktični rad na terenu u maslinicima.

2. GENETSKA IDENTIFIKACIJA autohtone masline otoka Lastova.

Voditelj projekta, član i savjetnik Udruge, i student IV god. Agronomskog fakulteta, Studij maslinarstva i ekološke poljoprivrede Lukša Hropić. Genetski materijali uzeti i dostavljeni u laboratorij za potrebite radnje.

3. U tijeku analiziranje 12 uzoraka prerađenih ulja u godini berbe 2013/2014 od 22. i 23. listopada 2013.

Zahvaljujemo Ravnatelju JU Parka prirode “Lastovsko otočje” i članovima Upravnog odbora na ovoj hvale vrijednoj gesti podrške i zalaganja.Zahvaljujemo svim pokroviteljima i partnerima© 2014 — 2023 Udruga vinara i maslinara "Rukatac i Piculja" Lastovo
Web dizajn i fotografija: Stjepan Tafra. Izjava o privatnosti.