Udruga vinara i maslinara "Rukatac i Piculja" Lastovo

Projekt uređenja početnog dijela tematske staze “Maslinarskog i vinskog puta Lastovskog težaka”

Za provođenje u djelo radnji  Projekta uređenja početnog dijela tematske staze “Maslinarskog i vinskog puta Lastovskog težaka” ostvarene su financijske podrške; Donacija od strane naše Dubrovačko-neretvanske Županije i  Ugovora o sponzorstvu INA d.d.

Uređenje okoliša, zelenog otoka između dvije asfaltne  ceste od “Luže” – skretanje za Skrivenu luku do ulaza u polje kolač doprinijelo bi se boljem i uređenom izgledu kulturnog krajolika rubnog dijela naselja Lastova. Na tom dijelu ponovno bih postala prohodna pješačka staza kojim put u jednom smjeru vodi u maslinik, a u drugom ulicama kroz naše lijepo Lastovo. Ovim aktivnostima obilježile bi se na zajedničkoj info ploči poljoprivredni i ugostiteljski sadržaji u Lastovu.

Bilo bih lijepo kada bi nam se na navedenom dijelu okoliša odazvali čišćenju i vlasnici poljoprivrednih a zapuštenih parcela što bi doprinijelo da se ovaj prostor vrati u prijašnje obradivo stanje.
Akcije čišćenja planirane su u veljači i ožujku ove godine.

Nositelji aktivnosti se članovi naše Udruge koji planirano žele podržati na dobrovoljnoj volonterskoj osnovi. Partnerska organizacija Komunalac d.o.o. u planiranom dijelu aktivnosti te JU Park prirode “Lastovsko otočje” temeljem iskazane podrške Pismom namjere.

Nadamo se podršci i uspješnom provođenju planiranih poslova od zajedničke koristi.

Zahvaljujemo svim pokroviteljima i partnerima© 2014 — 2021 Udruga vinara i maslinara "Rukatac i Piculja" Lastovo
Web dizajn i fotografija: Stjepan Tafra. Izjava o privatnosti.